a
UPOZORNENIE:
Prírodné produkty majú podporný účinok na zvyšovanie imunity alebo pri liečbe špecifických problémov uvedených v odporúčaniach. Ich použitie však treba konzultovať s ošetrujúcim lekárom. Platí to zvlášť pre tehotné a dojčiace matky, deti, osoby užívajúce lieky a osoby s vážnymi zdravotnými problémami. Prečítajte si prosím starostlivo príbalový leták a užívajte naše produkty podľa odporúčaného postupu. Ďakujeme.
Neprehliadnite
Kontakty
Novinky
Akcia
V dnešnej dobe cíti mnoho ľudí dlhodobú únavu. Dolieha na nás stále sa zrýchľujúce životné tempo a stres. Na nedostatku vitality sa okrem psychických vplyvov významne podieľa strava. Čím zložitejší pokrm musí tráviaci trakt spracovať, tým viac ho zaťažujeme.
Bohužiaľ, naše každodenné menu je väčšinou založené na bielej múke, mlieku, škroboch, rafinovanom cukre a tukoch. Okrem týchto základných surovín obsahujú naše obedy a večere množstvo chemikálií v podobe dochucovadiel, stužovadiel a farbív. S týmito neprirodzenými “dobrotami” si žalúdok nevie celkom poradiť. Výsledkom je nenatrávená strava, ktorá zapcháva črevá a v tráviacom ústrojenstve a celom organizme vzniká kyslé prostredie. Krvný a lymfatický systém sa ťažko zbavuje nespracovaného odpadu, kyslé látky sa ukladajú do tkanív. V organizme tak vznikajú bloky, ktoré spôsobujú rôzne choroby. Navyše, mikróby sa snažia rozložiť kyslé tkanivo. Biele krvinky preto stále bojujú s novými patogénmi. Neustály boj telo oslabuje a vyčerpáva. Keď sa náš oslabený organizmus stretne s rýchlym striedaním teplôt, smogom, iným chorým človekom alebo fyzickým či psychickým preťažením, ľahko podľahneme a ochorieme. V našich podmienkach je veľmi zložité stravovať sa bez kyselinotvorných potravín. Asi najjedovatejšie sú tie, na ktoré sa zameriava najviac reklamy – sladké malinovky, čokoládové výrobky a mliečne produkty, ktoré nie sú v biokvalite. Keď rapídne obmedzíte ich konzumovanie a nahradíte ich denným prísunom surovej zeleniny a zelených potravín (vytvárajú v organizme zásadité prostredie), vaše fyzické aj psychické zdravie sa začne zásadne zlepšovať.
Najznámejšou zelenou potravinou je sladkovodná riasa Chlorella, jeden z najstarších a najjednoduchších organizmov v prírode. Je v nej zakódovaný večný poriadok vesmíru. Jej účinky v rámci porovnania zelených potravín sa prejavujú pomaly, nenápadne. Pôsobí skôr utišujúcim, upokojujúcim spôsobom. Chlorella predstavuje bohatý zdroj množstva biologicky viazaných vitamínov, minerálnych látok, aminokyselín, vlákniny a chlorofylu.
Ďalšou obľúbenou zelenou potravinou je Barley (mladý jačmeň). Zbiera sa v čase bujného rastu, keď dosahuje výšku 15–18 cm. V tejto dobe maximálne čerpá minerálya dôležité živiny z pôdy. Pri konzumovaní Barleya môžeme využiť energiu rýchleho rastu, mladosti, chuti do života, bezstarostnosti a optimizmu. Jeho nástup je veľmi rýchly a dynamický. Dodáva vitalitu a viac podporuje mužskú energiu.
Spirulina je morská riasa, v mnohom podobná chlorele. Zo zelených potravín je najbohatšia na minerálne látky. Kombináciou Spiruliny a Barleya vzniká unikátna zelená potravina. Pôsobí stabilne a vyvážene. Spirulina Barley je najvhodnejšou zelenou potravinou na dlhodobé užívanie. Nemusíme pri tom veľmi brať do úvahy ročné obdobie a ďalšie periódy nášho individuálneho života.
Zelené potraviny pomáhajú ženám (gynekológ MUDr. Haltmar)